Followers

Monday, May 18

senaman menyihatkan tubuh badan

hari ini aku bangun dengan semangat berkobar-kobar..sebab nyew ialah, hari ni aku nak g berjogging..wakakaka!! lamer jugakla aku xberjogging..sebab tuh berat aku agak menunjukkan peningkatan yang drastik..hahaha!! xdela berat maner pung..60kg jep ok..lalala~ (ringan kan??)

aku da set time ngan iza n wani nak gerak kul6.45..tapi, macam besela, aku pasti lewat sikit..hahahaha!! antara dialog2 drama bangun lewat aku :

(jam 9.00 malam)
acap : eh wani, sok g jogg jum??
wani : wahh, uke gak kan..kak iza cmaner??
acap : ko tanyer laa dye..
wani : okies..okies..nti aku gtaw ko ea..

(jam 9.45 malam)
iza menge"calL" aku..
iza : weh, sok nak g jogg ea??
acap : aah..jum arr weh..
iza : ok2..ko nak g kul baper??
acap : (dengan bangge nyew aku berkate) kul6.45 kiter gerak arr..ko dtg umah aku ea..
iza : ok2..sok aku dtg umah ko ea..

(keesokan pagi nyew jam 6.50)
aku tgk kat hp, ade 6misscall..
iza call aku..
then aku angkat..
iza : cap, ko da bangun lowm??
acap : haa, da bangun neh..(bwu jep bukak mate) hahaha!!
iza : ok2..aku dtg umah ko jap ag..

(10minit kemudian)
aku msg iza..
acap : weh, aku da ciap neh..taon biler nak cmpai umah aku??
iza : AKU DA KAT DEPAN UMAH KO LAA SENGET!

hahaha!! ito laa aku yang salu lewat bangun..lalala~ jangan marah yep geng! pasto g amek wani plak..sampai2 jep, beng3!! amek kaw..bebel2 laa dye..hahahaha!! ntah kul baper aku cmpai umah dye tuh..tp mmg lewatlaa.. =)

sampai jep kat tasik Y, kami berpusing2 dengan berjalan kaki..amek mood laa kunun kan..da dtg mood, kami memulakan langkah untuk berjogging! weE~ separuh jalan 2, kaki aku gatal2..haha!! apsal tah..senget jep..adess~ bwu dtg mood nak berjogging..aku berjalan spt BERUK bak kata iza & wani..(syiaL kan??) hahaha!! tergaru sana..tergaru sini..daa 2, aku berjalan jep..malas nak lari..hahahaha!!

aku & iza benti jap nak maen pijak2 batu 2..haa, refleksologi kowt..gagaga!! sesambil ito wani meneroskan perjuangan tok lari ag..pasto mata iza beralih kepada seorang mamat yang agak "sempurna" rupa paras..wakaka!! senget tol minah neh..dye berkata-kata sedemikian:

iza : cap, mamat ensem weh !
acap : maner2?!
iza : 2 haa..yg baju waner oren tuh..
acap : owhh..nampak2..pantang ko kan..hahahaha!! (sambil bergelak mcm satan)
iza : mcm nak ngurat jep mamat tuh..aku cabar ko mintak no mamat tuh, pasto bg kat aku..
acap : ahh, xkuase aku nak mintak no mamat tuh..ko mintak arr sendrik..
iza mulaa laa berangan-angan..
iza : klow aku jadik makwe dye kn, aku sanggop tiap2 minggu ikut dye g jogg kat sini..aku xnak dye kene ngorat ngan owg aen mcm maner aku nak ngorat dye..hahahahhahaha!!
acap : mengong tol ko kan..senget+shengal..hahahahahaha!!
(giler kentang minah tuh! haha)

pas masing2 da penat, rehat laa jap..(igt robot kew xpenat??penat weh!) haha! lari xseberapa, penat jep lbey..haa, mase neh laa kami-kami berposing2 sana sinun..masing2 jadik senget..take a lo0k at this!


goyang kanan..goyang kiri..da hilang 10paun..wakaka!!


straching amat penting b4 berjogg..tp kami2 melakukan nye after jogg..(sukati laa!!)


kami menyalah gunakan perlatan disitu..nie sume ajaran sesat wani!! hahaha!!


ade jugak dinosour sesat kat sini..pelik aku..(kegilaan melanda diriku)


dah..dah..2 jep yg ade..lala~ xmola tunjuk byk2..xbesh..wakaka!! nti klow aku nak ngomel ag, aku update laa blog..he3 tata..titi..tutu...

truly:
~prinZe_acap~

6 comments:

.BUNGA. said...

muke memasing dah macam penyamun-hahahahaha

PrinZe_AcaP said...

hahaha..
maner de penyamun pung miss..
2 sumer muke cute2 jep..
lalala~

eSeSTee said...

kau gemok wei...!!!!!hahha....60kg tuh...lebeyh 10kg dari akuh...akuh 50kg jek..!!!haha

PrinZe_AcaP said...

hahaha
siott ko kan..
alaa, 60kg ngan 170cm ok laa 2..
aq dulu 55kg..
tp underweight..
hahaha
(kaw nak ckp pe??) lalala~

eSeSTee said...

alasan semata-mata~

PrinZe_AcaP said...

hahaha
kejelesan mu begitu terserlah!
lalala~