Followers

Monday, November 15

Jalan punyer jalan, tetibe lapar. How ?

Jejak jep kaki kat dalam rumah, teros masok bilik open lappy and on9. itulah perkara pertama yang akan aku lakukan kalau balik rumah. al-maklumlah lah kan, kat rumah sewa aku takde wifi. kalau nak on9 kene lah pergi kedai yang ade wifi. (duduk berjam jam, tapi minum segelas air jep) hahaha! aku memang sangat tidak boleh lari daripada on9. maner ade celah wifi mesti aku on9.

..........

aktiviti semester break. macam biasalah. duduk kat rumah on9. kalau tak on9, tidur. kalau tak tidur, tengok tv. kalau tak tengok tv, merayap. kalau tak merayap, haih ! sudah sudah laa tuh. penat aku. hmm lately, aku macam rajin pulak kan nak post entry entry kat blog. macam seronok pulak berkarang kat sini. (berkarang ke mengarang ?) bukat setakat post new entry, dengan layout layout sekali aku tukar. dah takde keje kan. itulah jadik nye. lagi satu, blog-walking. its fun you know. jalan punye jalan. terjah blog sana sini. terjumpa pulak blog blog yang ade resipi makanan yang errrrmmmmmmm. LAAZZZZZAAAAATTT !! tengoklah kat tepi nie, ade ruangan baru untuk resipi masakan. giler taksub aku dengan makanan. tibe tibe pulak perot rasa lapar. bunyik drum gitar suma dah bercampur baur. berpancaragam perot aku hari nie. aku terasa macam nak ber-baking pulakk. tengok gambar cake cake yang menjilat ibu jari kaki. hadoiii ! lemah semangat aku. tak pernah pernah aku nak ber-baking, tibe tibe kepingin nak pegang senduk, bermain dengan tepung bagai. macam seronok jepp kan. lagipun raya haji tinggal berapa hari jep lagi. moga moga aku rajin lah nak ber-baking semua. nak cake nak brownies nak pudding nak tart !!! semua aku nakk. usaha menaikkan berat badan. yehaaaa !

2 comments:

AdiE said...

mkn la kalo dh lapar...itu pon susah..

~ DanieL AdiE ~

acap said...

hahahaha// celah mana pulak nak carik cake malam malam buta nie kan.