Followers

Monday, November 22

SHOUT! AWARDS 2010


Maka berakhirnya lah Shout! Awards pada sabtu lalu. bermula seawal 8.45 malam dan berakhir pada jam 11 malam rasanya. I have to say, overall performance was awesome ! but, there is something missing. the previous one is much happening than this year. tak tahu lah nama silapnya. gempak memang gempak. tapi dapat kita bayangkan lah, kalau tahun nie dah gempak. tapi still aku rasa tak berpuas hati. haruslah last year punyer super-duper gempak kan!

Aku sampai di hadapan Stadium Putra Bukit Jalil around 4pm. giler awal kan ? aku sorang sorang pulak heh. apekah semua nie ? HAHA actually terpaksa lah datang awal. sebab nak tebus tiket kat kaunter. dapat jugak free standing ticket ! memang seronok lah aku terkinja kinja kat sito kan. huhu! tapi lagi seronok kalau dapat mosh pit pass. berdiri kat tengah2 pentas. boleh tengok muka Mizz Nina & Iyaz sambil ternganga mulut. btw, Iyaz nyew performance takde lah gempak mane.(maybe sebab aku tak bape minat sangat Iyaz kowt) tapi performance Mizz Nina paling superb! totally enjoy it!

Tapi pelik kan. kenapa aku tak ambil gambar pun kat sana. haih ! sumpah takde mood nak ber-photo gedik bagai dalam stadium tuh. orang dok bertolak tolak macam budak kecik! bengang pulak aku kan. nak keluarkan kamera pung malas. paling aku tak boleh lupa, first time aku nampak lisa surihani depan mata kepala aku sendrik. satu perkataan untuk lisa surihani. GORGEOUS ! while Nora Danish is super-duper-RINGGGG! cute. terbeliak mata tengok mereka berdua. hadoii. Maya Karin with her blonde hair is fabulous ! Yuna look stylo with the outfit. yang penting, aku dapat grab tangan Yuna. weeeewwwwiit ! ;p

Walaupun ramai dah tahu siapa pemenang dan pengalah, tetap jugak aku nak senaraikan kat sini. hehe Berikut adalah senarai pemenang Shout! Awards 2010 :

Rockstar Award - Bunkface (deserve)

Popstar Award - Yuna (sangat tepat pilihan penonton!)

Power Vocal Award - Faizal Tahir (Jaclyn is better i guess)

Flava Award - Mizz Nina (awesome!)

Music Video Award - Prom Queen (Bunkface)

Break Out Award - Yuna (deserve)

Best On Screen Chemistry Award - Afdlin Shauki & Liyana Jasmay (Papadom) (Zizan & johan much better)

Fresh TV Series - Nur Kasih (Filmscape) (totally agreed)

Breakthrough Feature Award - Lagenda Budak Setan (Sharad Sharan) (film yg sgt sedih)

Favourite TV Program - Showdown 2010 (thumbs up!)

Favourite TV Personality Award - Zizan Raja Lawak (Raja Lawak 4) (mantap, lawak, mesra-rakyat!)

Coolest Radio Announcer Award - Phat Fabes (Fly FM Pagi Show) (absolutely cool!)

Favourite Radio Show Award - HotFM AM Krew (Fara, Faizal & A.G) (super-duper cool!)

Hot Chick Award - Scha Al-Yahya (Fazura is hotter!)

Hot Guy Award - Henry Golding (He is handsome man!)

Mobile Artist Of The Year - 6ixth Sense (Tanpa) (nice song)

Ultimate Shout! Award - Yuna (tak payah cakap lagi. YUNA is phenomenon!)


2 comments:

Eazy Izzuddin said...

uish g gak ke?
ni yg jelez hehe

tgk tv je lg besh
hhee
xD

Asyraf Arif said...

hehehe// haruslah i pergi. terkinja kinja pegang stick glow tuh. haha seronok tahu! ;p