Followers

Tuesday, March 8

Perempuan dan konflik, "bagai aur dengan tebing"

Kalau malas bace panjang panjang sila abaikan entry ini ;p

Kenapa perempuan banyak sangat konflik ? kenapa pulak aku nie sebok sebok pasal perempuan ade konflik ? aku perempuan ke ? aish, aku nie waras lagi. takde sampai nak tukar jantina berbagai. aku nie jenis lelaki yang ramai sangat kawan perempuan. since sekolah lagi. lecturer aku kate, perempuan senang mesra dengan aku sebab aku paham perasaan dorang (kalau aku ade awek mesti awek aku jeles kan ? hik3 nasib aku single ;p) so secara tidak langsung aku tahu semua yang terjadik antara mereka. perempuan memang tak pernah lari dari konflik. aku pun tak taw kenapa. dari aku sekolah lagi, ade jep membe perempuan aku mengadu ini lah mengadu itu lah. masa sekolah dulu isu berbangkit yang selalu aku dengar mesti pasal Boyfriend. memang tak boleh lari lah dari masalah nie. budak sekolah pulak kan masa tuh. hormon baru naik, so mood menggatal pun berleluasa.


Pernah jugaklah boyfriend kepada membe aku nie jeles dengan aku sampai nak belasah aku. jeles tahap melampau sebab aku rapat dengan girlfriend dia. mane ade takot derr. tapi aku senyum kat laki tuh. sampai membe aku nie cakap "ko nie gile ke hape ?". dan sebab tuh lah aku tak jadik kene belasah. but now, dah masuk kolej laen pulak masalahnya. pasal housemate pulak. rata rata lah. bukan setakat satu buah rumah jep. berbuah buah rumah lah yang aku dengar. sebab nya kenapa ? tak puas hati dengan housemate ini lah. housemate pengotor lah. housemate pemalas lah. housemate busuk lah. itulah orang kate, bila dah duduk satu rumah, baru kita kenal orang tuh macam mane. ade jugaklah dulu membe aku nie rapat dengan besfriend dia kat Universiti. then mase praktikal, kawan dia tuh tumpang duduk rumah dia. dah lame duduk serumah, baru taw perangai sebenar. memang agak tak puas hati lah kan ceritanya. haih! susah kan ?


Nak kate lelaki takde konflik, ade jugak. tapi takdelah serumit perempuan. perempuan kalau dah bergaduh memang tahap berdendam woo. takut aku tengok. even kita bestfriend dari kecik, once dah bergaduh memang susah nak baik baik. advice from me, kalau orang tak suka kita, buat tak tahu jep. tak rugi pun tak kawan dengan mereka yang membenci ;p

p/s : miss my schoolmate. lame tak berjumpa dorang :-(

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

eh bro, aku lagi la bro, penah Laki kawan aku dtg cari aku, dia igt aku nak rampas bini dia yg tgh mengandung tu....
sbb kitorang rapat, coz 1 tmpt keje...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

betoi..kdg kala dengan keakraban kite ni akan menjadi salah sangka org kat kite...

Asyraf Arif said...

faiz : uish. dahsat betol kan. kadang2 dorang maen tuduh jep. macam gampang.

Asyraf Arif said...

AFA : itulah pasal kan. tak matured betol mereka.

xcyber said...

lagi bnyak kes kawan sama kawan gaduh sebab pempuan..

Asyraf Arif said...

yekew ? mcm tak pernah dengar sangat. huk3