Followers

Thursday, April 14

Fast and quick !

Hello readers !

Ya Salam. lame betul tak hapdet blog nie kan. kinda busy with assignments lah. final exam pulak lagi seminggu so semua final project kene siapkan by this week. haish. mane ade tension kan cerita dia. itulah buat kerja last last minit memang macam nie. pressure ! tapi takpe, chillax. so far semua assignment dah siap. alhamdulillah. release sikit tension. tinggal buat BANYAK revision untuk final (bukan sikit, tapi banyak oke) bla bla bla. nothing to say, just wanna give some quick review about these two awesome movies ! check it out honey ...



Rio, (senafas jep nama cerita. HAHA) its a cartoon movie. attractions from this movie is the visual and sound effect is super duper great ! gambar sangat clear dengan warna warni. menaikkan semangat nak tengok plus burung yang sangat comel. auwwww ! the story is about sejenis burung yang hampir pupus dan perlu diselamatkan. ade seekor burung jantan dan seekor burung betina yang tinggal. so they have to ... you know, bagi generation kat burung nie. huhu burung nie jenis kakak tua kalau tak silap. penjaga burung jantan nie memang tak pernah berpisah dengan burungnya until they came to Rio De Janeiro Brazil, burung belaannya tuh hilang sebab diculik. so kesudahannya, tengoklah sendirik kan. huhu ;p


Next movie is Just Go With It. Starring by Jennifer Aniston and Adam Sandler. For those yang minat kedua dua pelakon nie mesti tak lepaskan peluang untuk melihat aksi mereka dalam filem nie. jalan cerita yang sangat kelakar, mesej yang disampakan pun dah delivered. so I have to say this movie is incredible ! I don't know, cerita dia sumpah kelakar. memang terbahak bahak tengok. Adam Sandler pulakk kan. Jennifer look stunning dalam movie nie. cerita berkisar pasal doktor pakar pembedahan plastik (Adam Sandler) jatuh hati kat seorang perempuan yang sangat gorgeous dan muda. dan dia perlukan bantuan pembantu dia (Jennifer Aniston) untuk tackle perempuan tuh. tapi jalan cerita dia ermmm. susah nak cerita tengoklah sendirik. kalau aku cerita semua, baek korang tak payah pergi tengok kan. hik3



3 comments:

Eazy Izzuddin said...

aaa....
semua cerita tu tak tgk lagi...
takde org nak teman....
hehe
xD

Asyraf Arif said...

hehehe pergilah tengok. kan you banyak kawan blogger. apelah, ajaklah dorang. haish.

RaraPuing said...

besh gilos cite rio tu suka suka


rajin singgah & follow my blog http://puingcinta.blogspot.com/