Followers

Tuesday, June 21

Time changes everything

When I was a kid, I just remember Apple and Blackberry are just a fruits. but now, when we say about apple, people directly will think about apple company. when we say about blackberry, they'll directly think about Blackberry smartphone. see, how the time changes everything. kalau dulu anak cakap "mama, nak apple !". automatically mama terus beli. kalau sekarang cakap macam tuh, mama mesti pikir 2 3 kali nak pergi beli. hahaha kan ! sometimes aku terfikir, kenapa dorang menggunakan nama buah buahan sebagai nama untuk sesebuah company ataupun sebuah benda yang langsung takde kene mengena dengan buah buahan tersebut. (fuhh, penat cakap panjang panjang) betapa bijaknya mereka menukar persepsi kita dari memikir buah buahan kepada sesuatu yang lebih canggih ! sangat kreatif kan manusia sekarang.


Apple, sebuah company yang tidak asing dalam dunia teknologi. dari lappy ke handphone ke mp3 semua ada ! semua berkualiti tinggi dan sebab itulah produk apple boleh tahan mahal kan. huhu simpan jugak hasrat nak beli iPhone, tapi tak tercapai lagi. keadaan budget negara tidak mengizinkan. HAHA siapa siapa yang ade iPhone nak bagi percuma dekat aku, janganlah malu malu nak message aku oke. aku tak makan orang pun. lalala~ for me iPhone mempunyai kelebihan dari segi gaming and applications. for those yang suka maen game 24/7, belilah iPhone. lepas tuh maen lah sampai jari bengkak ! time tuh baru nak menyesal sebab beli iPhone. (untunglah kalau menyesal kan) lappy dia pun boleh tahan dengan perisian sendiri tidak sama seperti perisian untuk lappy biasa. cool kan ? nak macbook satu siap ! order jep, kalau dapat itu rezeki. hahaha kalau tak dapat tuh nama bala ! pergi mandi bunga sana. HAHAHA




Beri hitam atau blackberry pulak WOW ! dengar nama semua orang menjerit. semua orang boleh dikatakan tergila gilakan blackberry. taktawlah sebab ape. maybe sebab servis dia kowt. dengan bbm semua, facebook twitter ! nak update status setiap saat pun boleh ! semua di hujung jari 24/7 ! tapi satu yang aku tak suka dengan pengguna blackberry nie kan, habit dia kalau keluar mesti senyap. taknak cakap langsung sebab menghadap blackberry. haiyoo, matiler macam tuh weyh ! kesianlah kat kawan kawan yang takde blackberry tuh. HAHA makan hati dia tengok kawan dia ber-bbm, ber-tweet bagai kan. kesian kesian. sampai nak cakap dengan kawan sebelah pun BBM ! mentang mentang free kan. pelik perangai ! HAHA

Bilalah aku nak pakai smartphone ea ? tunggu lah siapa siapa nak bagi free, aku ambil jep ! tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima. berharap ade orang bagi tau aku nie ! memang taklah cerita dia weyh. HAHAHA :)

6 comments:

Faten Ahmad said...

meh cini aku campak kt ko 1smart phone.. haha

Asyraf Arif said...

wahh, nak nak nak ! nak iphone taw !

::FAIZ FARISH:: said...

saya pakai nokia je.... huhu

Asyraf Arif said...

sama lah faiz ouhh ! aku pun pakai nonok jep. tak mampu nak pakai bb berbagai nei. haha

Aman Ibrahim said...

haha kalau nak kumpul duit la, bersusah susah dahulu, bersenang sombong kemudian haha..

p/s: kalau ada orang bagi tuh, amik jgn tolak tau~

Asyraf Arif said...

errr, nak kumpul pun tak terkumpul ! haha haruslah tak tolak oke. HAHAHAA