Followers

Saturday, July 30

Men and pink are good combination ?

Aaaa, "Real Men Wear Pink !". Nak kene pakai jugaklah ! HAHA

Dalam era globalisasi sekarang nie, fashion lelaki pakai skirt pun kita pandang sebelah mata jep ! itulah yang dipanggil natural disaster. HAHA ade ke lelaki pakai skirt ? ape kemende weyh ? nampak macam bapok lah ! pakai warna pink pulak tuh ! eeeee, taksuke nye ! well, just say anything you want to say. everyone have their right to speak up.

For me, lelaki yang berani berpakaian yang jarang dipakai oleh lelaki lain adalah superb !

Contohnya, tak semua lelaki berani pakai warna pink. even aku pun tak berani nak pakai warna pink (yelaa, kulit aku nie gelap, macam tak sesuai jep pakai pink !). sometimes, bila lelaki suka warna pink mesti ramai yang kata, "eee, kau nie lembut ke ?". abang abang kakak kakak adik adik sekalian, cuba buang mentaliti yang macam tuh. try to be open. tak semestinya lelaki yang suka pink tuh lembut. kalaulah berdasarkan warna kegemaran kita dinilai, aku nak suka warna hitam lah. nampak gagah ! nak suka warna merah lah. nampak garang !

Cuba tengok gambar yang satu kat bawah nie, gagah ke tak lelaki pakai baju warna pink !



Aaaa, gagah jep aku tengok. but, nampak metrosexual lah. ah, tak kesahlah ! asalkan tak nampak lembut di mata orang lain. tapi aku rasa, kita tak perlu kot nak fikir ape yang orang cakap pasal kita kan. hati masing masing. asalkan kita confident dalam membuat sesuatu, semuanya oke bah !

Sekarang semua orang dah berani mencuba high fashion ! and aku rasa semua fashion yang dikenakan oleh masyarakat sekarang semua high class even beli baju kat downtown sekalipun ! its not about the price yang kita tengok, but its about kesesuaian dan ke-extravaganza pakaian tersebut ! tapi ade jugak yang jadi mangsa fashion. kelihatan sangkak ! hahaha tapi level of confident dorang tinggi. itu yang kita cari !

Tak kesahlah kita pakai ape pun, as long as sedap mata memandang dan kelihatan cantik dengan kita, oke lah. tapi tak perlulah nak pergi kelas pun kau nak pakai evening gown ! opsss, terkeluar pulak cerita kat kolej ! HAHA oke lupakan, jangan tambah dosa mengumpat. nak puasa nie uols ! hehe

Anyway, nak wish Selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak ! Puasa penuh ye semua, jangan ponteng ponteng. semoga Ramadan kali ini membawa barakah kepada kita semua. Aminnn.

okbai ! :)

14 comments:

IMANSHAH said...

i tak kesah pun pakai pink..

Asyraf Arif said...

aaa, good ! salute you ! hehehe

Roti Telur said...

ok ja pakai wrna pink kehkeh .. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

biokan jeee depa pandang pelik pakai PINK...senang jeeee "ade aku kesah??? ko mmpu beli baju kat G2000 ??? "..kompom terkedu diam!!!! hahaha...

Asyraf Arif said...

roti telur : hahaha kan kan kan. yang laen tuh buta fashion! hahahaha

Asyraf Arif said...

AFA : errr, kita nak cakap beli kat coach boleh tak ? HAHAHAHA

miss Fyqa said...

selamat berpuasa..

pakai pakaian apa pun janji selesa..
tak gitu??

vlog semperna ramadhan

Asyraf Arif said...

fyqa : yeahhh bestul tuh. selamat berpuasa jugakk :)

Syeela Ismail said...

ade ea budak kolej kite gi class pkai evening gown ?? mesti junior kan.. hahaha.. lawak doe ! btw, i love men who wear pink okay.. style jep ape.. berani bermain dgn warna tau.. kontra dgn jiwa lelaki yg gagah kononnya.. haha

.:Ilham Darrique:. said...

Acap, ade je lelaki str8 pakai skirt~

Eazy Izzuddin said...

tak kisah lah..
i like pink hehe
xD

Asyraf Arif said...

syeela : ade kowt aku ternampak. haha aaaa, aku pakai oke tak ? kau suka tak ? hahaha

Asyraf Arif said...

iq : memang ade. tapi tak ramai. hehe

Asyraf Arif said...

eazy : hahaha like pink ea ? aaaa, comel. haha