Followers

Thursday, September 9

Sangat suprise ! :DD


Oke. cerita nya bermula macam nie. semalam my friends ajak pergi berbuka puasa sama sama. so aku dengan hati yang terbuka pung pergi laa dengan bersemangat berbuka puasa. before tuh sempat lagi pergi celcom centre jumpe membe membe lamer masa kerja dulu. after that pergi amek komisyen yang tertangguh. hehe then, bergerak pulak ke satu shopping complex nie untuk berjalan jalan. dorunk kate nak berbuka di MK restaurant. sebab kat situ ade live band. sangat seronok ! jadi kami pung berjalan jalan dulu laa kan before nak berbuka puasa tuh. nak shopink, baju aku macam dah banyak. ngee~ so, just window shopping sahaja. terpaksa tahan nafsu. huhu

after dah penat berjalan, kami pung menuju ke MK restaurant yang sangat laa havoc kate nyew tuh kan. sampai restaurant tuh around 6.30 pm kowt. so, kami pung order laa makanan seperti biasa. then, aku kate aku nak beli kek. sebab aku tersangat mengidam moist chocolate cake ! my friend kate, "tak payah !". so, aku pung turut laa kate dia. malas nak membazir. karang tak habes pulakk. huk3 so, kami menunggu waktu berbuka puasa dengan penuh kesabaran. alhamdulillah. sangat berhemah oke.

tak lama lepas tuh, azan pung berkumandang menandakan telah masuk waktu berbuka puasa. sangat awal oke ! tak seperti di KL. HAHA bebuka puasa dengan tergelak gelak besar bagai setan di waktu maghrib. ish ish ish. terok kan ? hahahahaha// sambil sambil dengar abg abg band maen lagu. sangat seronok ! memang fun laa. tak sia sia pergi kat sito. huk3 rase macam nak berbuka kat sito lagi hari nie. hak3 we sing along with abg band itu. bagaikan backup singer yang tidak diiktiraf. HAHA

tengah seronok seronok berborak, aku macam terdengar lagu "happy birthday". aku pung buat taktaw laa kan. heyy ! birthday aku dah bape hari berlalu kan. so aku langsung tak expect ape ape. then, aku ternampak waitress tuh bawak kek berlilin ke meja kami. aku langsong terkesima sebentar di situ. speechless. birthday sape hari nie ?? then, my friends said birthday kaw laa ! celebrate my birthday after beberapa hari berlalu. sangat tidak kusangka ini akan terjadi. rase macam nak nangis pung ade jugakk sebab terharu. sobsob. tapi aku hanya mampu tergelak dan menahan malu sebab ramai orang dok tengok tengok. macam artis pupolar kan aku ? HAHAHA anyway, thanks to sha & qema. plan anda berjalan dengan sangat lancar oke. hak3 love both of you !

2 comments:

.:Ilham Darrique:. said...

Salam Lebaran Acap
Maaf Zahir & Batin

ikhlas,
-iQ-

acap said...

thanx Iq !