Followers

Friday, January 21

Malang di Broga Hill

"Seorang pelajar perempuan yang merupakan pelajar UiTM Shah Alam telah dihempap batu ketika menuruni Bukit Broga."

Menjadi front cover untuk akhbar tabloid nombor satu Malaysia, Harian Metro. Gempar sangat apabila mendapat berita tersebut. baru plan dengan coursemate nak pergi hiking esok pagi. terus hajat terbantut di situ. taktaw lah if mereka gigih jugak nak pergi kan. aku tarik diri dulu lah. hehe takut memang takut. siapa yang tak takut kalau dah kene hempap dengan batu besar. sia sia saja oh ! baru lah first time nak hiking nie. dengan semangat berkobar kobar. dan dan pulak terbantut. kesian aku. rumah punya lah dekat tapi tak pernah nak hiking kat situ. housemate selalu jugak pergi, tapi aku malas nak bangun pagi pagi. hehe (aku nie liat sikit nak bgn pagi pagi buta) entah bila lah nak hiking kat situ. tengok sunrise. mesti superb ! photoshoot berbagai kan. aku nie kan suke part camwhore semua nie. HAHA kata housemate nak naik atas mengambil masa around 45 minutes to 1 hour. mule mule mesti berkobar semangat. dah sampai separuh jalan, merangkak lah kaw ! HAHA sumpah seranah semua keluar. yang termuntah muntah pun ade. (yang nie bak kata membe aku lah ;p) tak dapat bayangkan macam mane lah aku mendaki nanti. HAHA tak sabar nie ! bile lah nak pergi. hadoii !

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

haiyyak!...
baru nk ajak anda pergi...
huk3

Asyraf Arif said...

nanti kite pergi heh. sekarang tengah licin licin berbagai nie.