Followers

Saturday, February 5

Bila aku dah jadik wartawan TV# (maaf dirahsiakan ;p)

Keadaan banjir di Johor semakin pulih, tapi tak berapa nak pulih. tapi saya rasa pulih kot ? mereka yang berada di pusat pemindahan banjir juga sudah ramai yang pulang ke rumah masing masing untuk mencuci rumah. Asyraf Arif melaporkan untuk TV#

Feeling feeling wartawan tv lah nie ? cita cita, taknak kalah betul. nak yang glamour. masuk tv jepp kan. haih! hey readers ! how are you ? (macam ade jep pembaca kan) well, semua orang tahu aku nie orang Johor. dan semua orang tahu jugak yang Johor mengalami baniir yang agak teruk sekali lagi. last Johor banjir teruk kalau tak silap tahun 2006 kot ? hampir lumpuh satu negeri. kesian. kesian kat aku lah kan. aku nak kesian kat orang lain, rumah aku pun tak ter-kesiankan (tatabahasa aku tunggang tergolek!). tapi yang baru nie agak taklah seteruk sangat berbanding yang 2006. air masuk pun kat dapur sajo. laman pun just light light. tapi kalau tengok dari jauh dah macam laut Hawaii pun ade. nak membersihkan dapur tuh pun dah naek cramp pinggang haa. but now dah oke sikit lah banjir nye. Alhamdulillah. semoga semakin surutlah banjir nye. simpati pada mereka yang mengalami banjir yang teruk :-(

Air dah surut nie, boleh lah keluar rumah kejap nak ber-snap bagai. ramai pulak yang datang rumah aku semata mata nak main air banjir. aku muntah muntah hijau tengok air banjir. kotor lah! gatal gatal nanti kaki. haih. degil korang nie. kalau dah gatal nasib lah. jom tinjau sikit banjir banjir nie. AMARAN! jangan pakai kasut. pakai short better. nak berbikini bagai, JANGAN! nie kampung cik adik oii. bukan bandar. haa oke, jom terjah banjir ! ;p









Haa! puas dah main air ? seronok ? apa kaw rasa ? oren ? HAHAHA dah tak larat dah aku nak bergelumang dengan air banjir. air berkarat. kalau sape sape rase nak blonde rambut, mehla datang sini. free of charge. baru feeling feeling Miss Paris Hilton! ;p

8 comments:

caca said...

tak rasa gambar ni mcm time banjir sbb the way you shoot cantik giler!! ;O

Asyraf Arif said...

thanx caca. alaa, I tgk tak lawo pun. mcm kelakar ade lag ohh ;p

Chempaka said...

agak sedey ar johor kene banjir..
n9 kene gak, tapi pilah yo.. huhuh...
berhati2 semasa main air karat, k.. nnt kene kancing gigi plak... hahah.. ngarut kat blog org pagi2 buta... terima kasih...

terbaru dari chempaka: ikan terubuk goreng

Asyraf Arif said...

haha betol ke boleh kene kancing gigi ? (btw, saya nie blur sikit) lalala~

tikuzza said...

anyway nice blog....follow you...dont forget 2 follow me k..peace

Afzainizam said...

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Saya menyeru kepada semua sahabat untuk sama-sama kita berdoa bagi keselamatan dan kesejahteraan para pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir.Semoga Allah swt melindungi mereka semua dari segala malapetaka dan bahaya
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

::FAIZ FARISH:: said...

masa banjir, pnyakit senang merebak...

Asyraf Arif said...

tikuzza : thanx. hehe insyaAllah akan follow you punye blog.

Afzainizam : simpati pada mereka. semoga mereka sentiase selamat. Aminn.

Faiz : tahu takpe. denggi. berbagai semua. nie badan aku dah gatal2. haih!