Followers

Wednesday, February 2

I'm in Love ! Ahh, sukanya !

Wah ! kalau pasal cinta laju jep korang kan. dah macam wartawan Melodi nak terjah terjah bagai. huhu! actually, nak cerita lah kat sini kan. meh sini meh sini. kite dengar gosip panas dari kuali ! aku jatuh cinta dengan ... TweetDeck lah ! TweetDeck tuh hape ? korang nie kan, tak update pasal perkembangan dunia langsung lah. haih! (aku pun kalu orang tak bagi tahu, memang aku buta TweetDeck jugak !)





TweetDeck nie kind of browser macam Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox dan yang sewaktu dengannya lah. tapi tweetdeck khas untuk social network sahaja. paham tak ? oke macam nie. kalau kita bukak Facebook biase gune Google Chrome kan (aku gune GC, kalau korang gune IE ke MF ke terpulang lah ;p) lepas tuh sekaligus nak bukak twitter/Myspace kene gune new tab kan ? kalau gune Tweetdeck nie, all in one. semua update akan masuk dalam satu page sahaja. Twitter, Facebook, Myspace semua menjadi satu. yang seronoknya, setiap kali ada update daripada friends atau follower di Twitter, Facebook atau Myspace, semua akan appear dalam tweetdeck tepat pada masanya. oke lah, aku bagi preview sikit macam mana rupa paras Tweetdeck nie occayh.



Nampak tak ? erm, kalau tak nampak, buat buatlah nampak ea. hehe dah paling besar gabak lah nie. dua column di sebelah kiri aku letak untuk Twitter. column tengah tuh untuk Facebook. dan paling kanan sekali untuk Myspace (sumpah takde orang update status kat Myspace!) kalau ade update baru, akan keluar bunyi burung dan akan appear macam nie pulak kat dekstop anda. taraaaaa.



So setakat nie, ade paham ? huhu! susah senang, just give a try. untuk men-download, just pergi ke http://www.tweetdeck.com/ . Selamat Mencuba uols !

**Informasi berguna daripada Eazy Izzuddin !

4 comments:

Eazy Izzuddin said...

thanks mention my name hehe
apa salahnya kita nak share2 ilmu kan
kasi happening sikit hidup acap hehe
:P
layans..
xD

Asyraf Arif said...

hahaha betol betol ;p

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahh..cm ensem je menda alah ni..nk kne test ni..

Asyraf Arif said...

sumpah handsome gile oh! seronok ngan dye. hehe