Followers

Tuesday, February 15

Lama menyepi, keluar keluar dapat isu pelik ! =.=

Hello readers ! first of all, nak wish Salam Maulidur Rasul 1432h ! agak lame tak update belog. kesian belog aku ditinggalkan keseorangan. huhu sorry, a lil' busy lately. banyak assignment and test. plus, aku takde berokben or wifi di rumah sewa. so jarang jarang lah dapat online. untunglah kalau boleh online sampai lebam jari kan. oke, based on the title above, ape isu yang pelik sangat sedng bermain dalam fikiran aku nie ? I just opened my facebook this morning and then one of my friend said that he want to wear a braces. dia berkata antara wishlist yang belum tercapai, wearing a braces salah satunya. (maaf kalau grammar saya berterabur ;p)



Pernah jugak aku terfikir nak pakai braces dulu kala. tapi macam takut kan. oke fine, gigi saya bersepah sana sini =,= aku ade satu taring yang obvious dan gigi bawah tak berapa nak reti duduk kat rumah sedirik ! but, when i ask my friends that i want to cabut gigi taring, they told me don't ! they said "kau lagi manis kalau ade gigi taring". betul ke orang yang ade gigi taring nampak lagi manis dan suara kalau nyanyi sedap banget ? (oke, nie dah lebih sangat memuji. HAHA) itu aku tak tahu lah kan. just dengar orang berkata. but after bukak belog Fatin Liana, (seperti yang tertera dalam facebook link di dalam gambar) dia ade lah jugak bagi advice untuk bakal si pemakai braces. dia kata memang lah sakit, but just for a moment. tapi apa salahnya untuk kecantikan yang abadi. wah giteww ayatnya kan.

Kalau tak pakai braces pun buat implan pun oke. sakit memang sakit gila kowt. aku terfikir nak buat implan sebab tengok America's Next Top Model cycle berepa tak hengat yang dye buat implan gigi baru. seriously cantik gila gigi dia lepas tuh. Tapi memang taklah kan nak buat. sebab sebatang gigi mencecah harga 5K. tak mampu lah kita. tapi nanti kalau pakai braces, ade pulak orang samakan ke-handsome-an aku dengan Shahir pulak. HAHAHA ataupun si gigi besi dalam cerita Pisau Cukur. bila ingat balik muka muka yang ber-braces nie, nampak sweet ouh. nie yang makin membuak buak aku nak pakai braces. oke nak call mama kejap, suruh buat appointment dengan dentist. lalala~ if ade murah rezeki insyaAllah akan dipertimbangkan tentang hal braces nie. so, what say you ? should I or should not ? ;p

**sambungan entry lepas yang tergantung tak ter-hapdate pun. hik3 tunggu nanti ea. taw taw !

13 comments:

Lelaki Ini said...

errr
takut nak pakai braces@

fathiahRAIHANA said...

err sejak bila zarul sukri femes niehhhhhh hahahaha :D

Asyraf Arif said...

lelaki : agak takut jugaklah nak pakai. seraaaammm ;p

fathiah : zarul kan memang glamour ! HAHA

hakimfaridzul said...

betul2, pakai braces nampak sweet!
keh keh keh

Haziq Yaacob said...

braces..tk mahal ke..mahal kan? kan? hee

Haziq Yaacob said...

hoho..aku br perasan..aku dan kau dilahirkan pada hari yg sama..
28hb Ogos 1991:D

::FAIZ FARISH:: said...

akupun sama ngan ko la bro... akupun ada gigi yg tak cantik n taring... euw malu...

tringin gak pakai braces. tp mcm susah nak jaga...

aTiKa aTeRkaH said...

zarul sukri femes?hahaha

Asyraf Arif said...

hakim : sweet kan ? hik3

haziq : yekew same birthday ? haha ok, nanti nak hadiah. lalala

Asyraf Arif said...

faiz : susah jugaklah kot nak jaga. sebab kene cuci betul2. huhu

atika : femes sangat ! hahaha

Haziq Yaacob said...

haha..bley je..tp aku nak ada adiah jgk..hAHAHA :D

Eazy Izzuddin said...

tengah tunggu turn nak pakai braces dr klinik government
entah bila dapat..
huk3

Asyraf Arif said...

haziq : motipp lah hadiah kan. HAHA

eazy : wah, memang berkurun lah kan jawabnya. hehe