Followers

Monday, May 9

New TV series phenomenon

Pernah dengar cerita JUVANA ? alaa, yang kat tv3 jam 9 malam setiap hari isnin tuh ? takkan tak pernah kowt. kesianlah korang nie. rumah takde tv ea ? or tiap hari isnin jam 9 malam rumah korang blackout ? haha kidding uols.

Well, hari nie baru masuk episod ketiga kalau tak silap aku. and aku just tengok first episod jep. dan aku dah impress. idk, tibe tibe rase cerita tuh macam best ! (tapi tak follow) haha takde mase nak tengok. tunggu ulangan nanti oke. huhu cerita pasal sekolah budak budak jahat lah. macam Sekolah Henry Gurney tuh. takut doee. sumpah takut tengok dorang bergaduh dalam sekolah semua. oke, aku seorang yang lemah semangat sikit. nampak orang gaduh gaduh aku dah seves ! (or dalam kata omputeh nye nervous giteww)

Starring by Bront Palarae, Zahiril Adzim, Izreen Azminda, Irfan Roslan dan Beto Khusairy. kalau korang tak kenal siapa pelakon dia, pergi google images dorang or nak google biodata pun suka hati lah. haha drama nie baru start 3 episod dah dah ramai dok bercerita pasal Juvana. oke, ce tengok nie haaa. tengok kat bawah nie ...







and baru 3 minggu rancangan ini keudara, Juvana telah mengumpul peminatnya yang tersendiri. kenapa aku cakap macam nie ? almost 14, 000 people like fan page of Juvana on Facebook. oke, tengok yang nie pulak ...

impressive isn't it ? kat Malaysia nie susah nak ade drama tv yang best. yang dulu jadik phenomenon pun macam Nur Kasih, Asmara. and Asmara pun dah masuk season 2 dah. huhu good job ! oke lah, selamat menonton episod keempat Juvana pada minggu hadapan ! :)


3 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mg suke gile cite tu..xpenah miss lg ni..

Asyraf Arif said...

best kan? tapi aku tgk 1st episod jep. HAHAHA

Eazy Izzuddin said...

memang fenomena betul..
i pun terikut tengok cerita ni..
besh gak