Followers

Sunday, June 12

Life need changes

All this while, macam macam social network yang kita pernah dengar. but everyone need something new. need a changes. so do the social network. we need something fresh. something new to our daily life. for those yang sangat rajin online mesti mengikuti perkembangan semua social network semua nie kan. jom imbas balik kenangan kenangan lalu :)


My first account for social network is friendster. zaman sekolah muda mudi belia dulu lagilah ! datang sekolah dok cerita pasal friendster tak habes habes. with friendster I could know a lot of people. share problems, share happiness and everything that you wanna share to your friends. masa zaman friendster muka pun budak budak lagi. suka upload gambar yang tangkap sendirik tuh. bila ingat balik kelakar pulak. HAHA tapi aku dah delete dah account friendster tuh. rase macam dah tak guna and ramai yang dah berpindah dan beralih arah ke other social network.



Next is Myspace. There're so many artists using a myspace to promote their songs and also movie and their schedule such as concert, showcase and etc. using a myspace is kinda complicated. because all the stuff is much different with friendster. sometimes boleh naik pening dengan myspace. and one thing yang aku tak suka myspace nie sebab nak bukak berat sangat. entah berapa kilo entah. banyak sangat makan myspace nie ! gemuk plus berat nak mampos ! tapi still jugak ramai yang guna. meriah pengguna myspace nie. yang aku suka pasal myspace nie sebab kita boleh change profile kita mengikut kesukaan kita. kalau aku, aku suka guna default layout. background gambar baek punya and then yang ruang tengah untuk comment tuh putih seputih alam. lawa kan ! haha macam layout blog aku nie lah :) and then kita boleh hide friends, comment and macam macam lah lagi kau nak hide. suka aku ! tapi ade cara nak tengok friends dengan comment tuh. jangan ingat aku tak tahu oke ! aku stalker terhebat dulu dalam myspace. HAHA :)) dan account myspace aku still wujud sebab sayang nak delete. tapi jarang nak bukak lah. bosan !



Now, its the phenomena of Facebook ! sampai parent aku pun ade facebook. cikgu cikgi semua ade. boleh dikatakan seluruh umat manusia kat dunia nie tahu pasal facebook. siapa yang tahu tuh memang duduk kat dalam hutanlah jawabnya. kesian ! facebook is simple. kau tak perlulah nak ubah ubah layout berbagai. and nak guna pun senang dan simple. post status, then kalau ade orang comment, reply lah balik. kalau ade orang nak wall post, reply lah. gune lah wall to wall. best kan, aku suka wall to wall. suka sangat semakkan wall orang. HAHA tapi kalau orang laen semakkan wall aku, aku tahu marah ! geram aku ! pergi tengok wall facebook aku sekarang ! cepattt ! nak bunuh jep budak dua ekor tuh ! -.- well, facebook is the best among the best !



The new trend is twitter. dulu mase tak ramai guna twitter nie, kalau kita tweet pun takde siapa yang nak reply. ramai retiss kat sana tuh. but its cool you know ! kalau kau tweet retis yang korang minat then dorang reply, macam nak roboh rumah aku jerit weyh ! HAHA mane ade suke kan. (reply tweet jep padahal !) tak kesah lah. as long as dia reply kan. suke suke ! twitter lain daripada yang lain. tak sama macam facebook, myspace or even friendster. twitter need a followers not a friends. once you follow the person, your timeline will be updated by those follower. I mean when they post a tweet, it will appear on your timeline. timeline nie macam home lah ! kalau kat facebook tuh most recent gitewww. macam itulah. for those yang ade account twitter tuh, follow lah aku oke ! (sempat nak promote nie !) HAHA yang takde account tuh, cepat cepat lah buat oke ! jangan jadik katak bawak tempurung sangat. lalalala~



2 comments:

Eazy Izzuddin said...

myspace sudah lupa password ouh!...
syg!
3000++ rakan di situ huk

Asyraf Arif said...

yekew ? haha kesian. lupekan jepla. takde yg online pun. HAHA